Skip to main content
Het doel van EMDR is het gevoel van een ingrijpende gebeurtenis draaglijker maken

 EMDR

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Het betekent door oogbeweging minder gevoelig worden en opnieuw verwerken van een ingrijpende gebeurtenis.

Deze vorm van therapie is een zeer krachtige en effectief bewezen behandelmethode. Het kan je onder meer helpen bij angst, onverwerkte situaties of nare ervaringen.

Jaarlijks krijgen veel mensen te maken met een nare ervaring. Een groot deel van de mensen kan de nare ervaring goed verwerken, maar dat geldt niet voor iedereen. Na een nare gebeurtenis, zelfs jaren later, kun je hier last van krijgen.

Vaak hebben mensen last van herinneringen aan verdrietige of schokkende incidenten die zich blijven opdringen. Andere klachten die vaak voorkomen zijn ingrijpende schrik- en vermijdingsreacties. Als gevolg kunnen slapeloosheid, angsten of depressieve gevoelens en lichamelijke klachten ontstaan.

EMDR zorgt ervoor dat de emotionele lading van de herinneringen aan een ingrijpende gebeurtenis wordt verwerkt. Hierdoor kun je er rustiger op terugkijken, zonder steeds de oude emoties te ervaren.

Na mijn EMDR-opleiding bij BivT, het Bijscholing Instituut voor Therapeuten, heb ik mij aangesloten bij de SETN, de Samenwerkende EMDR Therapeuten Nederland. Hiermee voldoe ik aantoonbaar aan de kwaliteitseisen op het gebied van werkervaring en deskundigheid.

Contact formulier